Aukusti Koivisto

Synnyin Pälkäneellä vuonna 1996 paljon musiikkia kuuntelevaan perheeseen. Kehdosta saakka levylautasella pyöri Topi Sorsakoskea ja televisiosta katseltiin Agentsia Laulava sydän -ohjelmassa rämpyttäen samalla munaleikkuria. Ehkäpä nuo lapsuudessa kuunnellut artistit herättivät 12-vuotiaana suuren mielenkiinnon soittamista kohtaan - Hurriganesin sekä Agentsin tuotantoa löytyi onneksi kotoa levyhyllystä ja musiikillinen matka alkoi. Kitaratunneilla taisin muutaman vuoden käydä, mutta suurin osa harjoittelusta tapahtui täysin omaehtoisesti levyjen päälle soittamalla ja korvakuuloa kehittämällä. Pikkuhiljaa mukaan astui omien soittosuoritusten taltiointi: 2010-luvulla kotiäänitysten tekeminen on erittäin helppoa ja halpaa. Tämä loputon äänittäminen tietysti kehitti soitto- ja laulutaitoja kovaa vauhtia, mutta sai myös aikaan halun julkaista näitä äänityksiä, joita kertyi kovaa vauhtia pöytälaatikkoon. Videopalvelu YouTube täyttyi kymmenistä ja kymmenistä covereista, kun kynnys kappaleiden julkaisusta oli ylitetty. Videot ovat keränneet tähän päivään mennessä jo reilusti yli 1 000 000 soittokertaa ja lisää on tulossa, vaikkakin tahti on hiipunut.

Covereiden julkaisun ohella halusin tietysti päästä soittamaan musiikkia myös livenä. Vuodesta 2012 alkaen olen tehnyt 532 keikkaa erilaisissa kokoonpanoissa eri rooleissa. Suurin työnantaja oli Kyösti Mäkimattila & Varjokuva, jossa työskentelin "kesäpoikana" (jotkut kutsuvat myös yleismieheksi) vuosina 2014-2017, mutta mukaan on myös mahtunut suuri joukko erilaisia isompia ja pienempiä orkestereita aina perinteisestä tanssimusiikista rock-projekteihin ja Varusmiessoittokunnan kokoonpanoihin. Pääosin olen keikoilla soittanut kitaraa ja laulanut, mutta viimeaikoina myös bassottelu on tullut tutuksi (joku on saattanut kuulla myös kun soitan kosketinsoittimia tai rumpuja). Kotiäänitystaustastani johtuen löysin itseni pari vuotta sitten osaksi VK-Studion henkilökuntaa, jossa äänitän ja miksaan eri projekteja.

Tämä kaikki on johtanut vuonna 2019 oman sooloalbumin julkaisuun ja "soolouran" aloittamiseen. Intohimoni yhdistellä kantria, rock'n'rollia ja suomalaista iskelmää rautalankavivahtein tuntuu kiinnostavan ihmisiä, vaikka varmasti median mukaan se on epäseksikkäintä musiikkia tähän maailman aikaan. "Sinisen talon seinustalla" on ensimmäinen julkaisuni ja voin kertoa, että sen menestys ja kuuntelijoideni mielenkiinto projektiani kohtaan yllätti minut täysin. Albumin menestys sai minut tietysti innostumaan omasta musiikistani lisää - seuraava albumi "Matkalla sinne jonnekin" julkaistiin kesäkuussa 2020. Musiikki on tietenkin parasta livenä ja voin luvata, että tätä musiikkia pääsee kuulemaan myös livenä! Uusi yhtyeeni on aloittanut keikkailun, seuraa keikkakalenteria "Keikat"-välilehdeltä.

Lopuksi vielä suuri kiitos kaikille uraani ja musiikillista kehitystäni tukeneille. En ala erittelemään ketään, koska listasta tulisi loputtoman pitkä! Kiitos.

Pälkäneellä 2.4.2021

Aukusti